Υλικά

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Νάξο το 1965. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο, σε ηλικία 16 ετών αρχίζει την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο», όπου παίρνει τα πρώτα μαθήματα μαγειρικής από μεγάλους σεφ της εποχής. Δύο χρόνια μετά φεύγει από τη Νάξο για να πάει στην Αθήνα. Εκεί, στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου, μαθαίνει τη ζαχαροπλαστική, με την οποία θα ασχοληθεί μετέπειτα επαγγελματικά μαζί με την μαγειρική, δημιουργώντας μαζί με τον αδελφό του Γιάννη το ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού», το εστιατόριο «Παλατίνο» εργαζόμενος ως Σεφ. Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξενία» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου. Το 2000 αναλαμβάνει να στήσει και να εργαστεί στο εστιατόριο «BEER HOUSE» στη Νάξο. Το 2002 δημιουργείται στην επιχείρηση «Ραντεβού» οργανωμένο catering με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων και είναι ο Executive Chef. Έχει δημιουργήσει πολλά μενού σε ξενοδοχεία της Νάξου. Από το 2009 είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος Executive Chef. Συχνές είναι οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, με σκοπό την προβολή της Ναξιώτικης παραδοσιακής κουζίνας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω εκπομπές: στο Πρωινό του Mega με το Φώτη και τη Μαρία, στην εκπομπή «Μπουκιά και συγχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη στο Μega, στη ΝΕΤ με τη Ρίκα Βαγιάνη και την Πόπη Τσαπανίδου, στη ΝΕΤ με τη Μαίρη Παναγάκου, στη ΝΕΤ στο «Έχεις Γούστο» με την Μπίλιω Τσουκαλά, στην εκπομπή «Μπορώ» με την Άννα Δρούζα, στο πρωινό του Alpha με την Ελένη Μενεγάκη, στο πρωινό του Αnt1 με τον Χρήστο Φερεντίνο και την Σίσσυ Χρηστίδου και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ξερολιθιές της γεύσης» που παρουσιάζει την παράδοση και τη γαστρονομία της Νάξου. Λατρεύει την ελληνική κουζίνα και προσπαθεί να αξιοποιεί τα μοναδικά προϊόντα από τις διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δημητροκάλλη και έχει δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και την Ιακωβίνα. Ζει μόνιμα στη Νάξο. Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων