Υλικά

Ο Δημήτρης Καραμπίνης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15/11/1963 και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου που το 1977, σε ηλικία 14 ετών βρέθηκε να εργάζεται σαν βοηθός μάγειρα σε κάποιο εμπορικό πλοίο.

Ακόμη ξεχωρίζει τον Κώστα Ράλλη που από το 1985 ήταν και ο άνθρωπος τον έμαθε πάρα πολλά σε σχέση με τη γαστρονομία, τη διοίκηση, το κοστολόγιο, τη σύνθεση μενού και πολλά αλλά, για να είναι σήμερα ένας καταξιωμένος Executive Chef.

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε και στη σχόλη τουριστικών επαγγελμάτων Αθηνών, αλλά και σε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάστηκε με αρκετές ναυτιλιακές εταιρίας όπως Καραγεώργης line , Costa line και άλλες ναυτιλιακές εταιρίες έως το 1985 που ξεκίνησε στα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε αρκετές χώρες όπως Αμερική, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί σε εταιρίες όπως ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, Crecotel, Best western και άλλες.

Τα 8 τελευταία χρόνια είναι Executive Chef στα ξενοδοχεία της Aldemar hotel & Spa, Olympian village και Royal Olympian στην Πελοπόννησο.

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η ελληνική παραδοσιακή.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων
E-mail επικοινωνίας: [email protected]