Οι σπατάλες τις ημέρες της ακρίβειας δεν χρειάζονται. Για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθεύεστε τις απαραίτητες ποσότητες τροφίμων και να τα αποθηκεύετε με έξυπνο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ακολουθήστε τις 5 έξυπνες συμβουλές για την αποθήκευσή τους και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

Αποθηκεύστε τα λεμόνια στο ψυγείο

Λεμόνια

Σύμφωνα με το tasty.co, τα λεμόνια που αποθηκεύονται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο ψυγείο διατηρούνται τέσσερις φορές περισσότερο από τα λεμόνια που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Και το κλειδί για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δεν αποτελεί μόνο το ψυγείο, αλλά κυρίως η σφραγισμένη πλαστική σακούλα.

Αποθηκεύστε τα πράσινα λαχανικά στο ψυγείο με μια χαρτοπετσέτα

Η χαρτοπετσέτα απορροφά την υπερβολική υγρασία, η οποία εμποδίζει τα πράσινα λαχανικά να μουσκεύουν με την πάροδο του χρόνου -και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Καταψύξτε τα μυρωδικά που είναι έτοιμα να μαραθούν σε ελαιόλαδο

δενδρολίβανο σε παγοθήκη

Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά που είναι έτοιμα να μαραθούν, τοποθετήστε σε παγοθήκες και καλύψτε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα ως συστατικά σε πιάτα που απαιτούν λάδι ως πρώτο βήμα -όπως μαγειρευτά, σούπες ή ψητά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με διάφορους ζωμούς, για να μπορείτε μελλοντικά να χρησιμοποιείτε τα παγάκια τους σε συνταγές που απαιτούν ζωμούς.

Τσεκάρετε πάντα τη θερμοκρασία του ψυγείου

Αν το ψυγείο σας είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, δεν έχει σημασία πόσο καλά είναι οργανωμένο. Τα πράγματα θα χαλάσουν πριν από την ώρα τους. (Αν δεν είστε σίγουροι για τη σωστή θερμοκρασία, ελέγξτε ξανά το εγχειρίδιο που συνοδεύει το μοντέλο του ψυγείου σας -ή αναζητήστε το στο διαδίκτυο).

Μην πλένετε τα τρόφιμα μέχρι να έρθει η ώρα να τα καταναλώσετε

Αν πλένετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά όταν επιστρέφετε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ, η υγρασία που έχει απομείνει μπορεί να τα κάνει να μουχλιάσουν ή να σαπίσουν πιο γρήγορα.

Μην αφήνετε τα υπολείμματα κονσερβοποιημένων τροφίμων στην κονσέρβα

Αν ανοίξετε μια κονσέρβα -όπως φασόλια, τόνο ή ντομάτες- αλλά δεν τη χρησιμοποιήσετε όλη, φροντίστε να μεταφέρετε τα υπολείμματα σε ξεχωριστό δοχείο. Η ψύξη των υπολειμμάτων στο ίδιο ανοιχτό δοχείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γεύση τους.