Ονειρεύεστε ζυμαρικά με τέλεια κρεμώδη σάλτσα, καλύτερη και από εστιατορίου; Υπάρχει μία συγκεκριμένη ιταλική τεχνική, την οποία αν ακολουθήσετε, δεν θα πιστεύετε στις μαγειρικές ικανότητές σας.

Ο λόγος για το mantecare, μια ιταλική τεχνική μαγειρικής που διαχωρίζει το μέτριο από το μεγαλειώδες, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη και απαλή κρεμώδη υφή σε πιάτα όπως τα φετουτσίνι Alfredo και τα σπαγγέτι καρμπονάρα.

Πώς να μαγειρέψετε ζυμαρικά με την ιταλική τεχνική mantecare

Μακαρόνια

Για να εφαρμόσετε σωστά το mantecare, ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σας ως συνήθως. Ανάλογα με τον τύπο της σάλτσας που φτιάχνετε, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα υλικά σας για χρήση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας εκ των προτέρων σε ξεχωριστό τηγάνι.

Σύμφωνα με το tastingtable.com, για να διασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά θα παραμείνουν al dente και δεν θα μαγειρευτούν υπερβολικά, θα πρέπει να τα σουρώσετε νωρίς, καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κατά τη διάρκεια της τεχνικής. Κρατήστε, ωστόσο, ένα με δύο φλιτζάνια στην άκρη για το μεγάλο φινάλε -είναι αναπόσπαστο μέρος της τεχνικής.

Αφού σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, βάλτε τα πίσω στην κατσαρόλα και επιστρέψτε την στη φωτιά, ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία ή σβήνοντάς την για να αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα, και στη συνέχεια προσθέστε τα στοιχεία της σάλτσας σας.

Μακαρόνια

Τώρα, ήρθε η ώρα για τη διαδικασία mantecare. Το κλειδί για να πετύχετε τα πιο κρεμώδη ζυμαρικά είναι η αξιοποίηση της δεσμευτικής δύναμης του αμύλου των ίδιων των ζυμαρικών, ώστε η σάλτσα να προσκολλάται όμορφα στα ζυμαρικά.

Αυτό επιτυγχάνεται, στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, προσθέτοντας το νερό των ζυμαρικών πίσω στο πιάτο, λίγο κάθε φορά, μαζί με λίπος (λάδι, βούτυρο, τυρί), ενώ ανακατεύετε αργά τα ζυμαρικά και τη σάλτσα μαζί. Καθώς το αμυλούχο νερό εξατμίζεται, η σάλτσα συνδέεται με τα ζυμαρικά, σχηματίζοντας ένα πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας κάνει να μην πιστεύετε στις μαγειρικές σας ικανότητες.