Είναι γεγονός ότι όσο τέλεια κι αν εκτελέσετε μια συνταγή μαγειρικής, αν δεν βάλετε όλη την αγάπη και το μεράκι σας, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Ό,τι ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση που δεν ακολουθείτε τα έξυπνα tips των ειδικών για να απογειώσετε το πιάτο σας.

Επιτυχημένοι σεφ, λοιπόν, μοιράστηκαν με το realsimple.com συμβουλές για να σας βοηθήσουν να φτάσετε τα σπιτικά σας πιάτα στο επόμενο επίπεδο.

Το μυστικό για τέλειο πουρέ

Πουρές πατάτας

Είτε ετοιμάζετε ένα μεγάλο γεύμα είτε ψάχνετε για ένα συνοδευτικό που ταιριάζει με σχεδόν τα πάντα, ο πουρές πατάτας αποτελεί πάντα σωτήρια λύση. Για να εξασφαλίσετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα, λοιπόν, μην τσιγκουνευτείτε καθόλου το βούτυρο. Με ή χωρίς φλούδα, με ή χωρίς γαρνιτούρα, ο πουρές πατάτας πετυχαίνει πάντα όταν χρησιμοποιείτε άφθονο βούτυρο. «Όταν νομίζετε ότι υπάρχει αρκετό βούτυρο, προσθέστε περισσότερο», δηλώνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Julia Turshen.

Πίτσα με σπιτική σάλτα ντομάτας

ζύμη για πίτσα

Ετοιμάζεστε για βραδιά σπιτικής πίτσας με την οικογένεια; Κάντε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για τον εαυτό σας, προετοιμάζοντας μια σάλτσα ντομάτας που δεν χρειάζεται μαγείρεμα, χρησιμοποιώντας μια κονσέρβα από θρυμματισμένες ή πολτοποιημένες ντομάτες. «Δοκιμάστε τις ντομάτες και αν σας φαίνονται πολύ όξινες, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη», λέει ο Mark Bello, συνιδιοκτήτης του Pizza School NYC. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της σάλτσας στην ζύμη για πίτσα και βάλτε το υπόλοιπο στο ψυγείο ή καταψύξτε το για μελλοντικές πίτσες.

Πώς να πετύχετε ένα ζουμερό κοτόπουλο

Ψητό κοτόπουλο με πατάτες

Ποτέ δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα κλασικό ψητό κοτόπουλο και σίγουρα θα αποφύγετε ένα στεγνό αποτέλεσμα ακολουθώντας τις συμβουλές του επικεφαλής σεφ του ButcherBox, Yankel Polak. «Τα κομμάτια με δέρμα και κόκαλα αποδίδουν καλά όταν ψήνονται στο φούρνο, επειδή το δέρμα και το κόκαλο βοηθούν στην προστασία του κρέατος από το στέγνωμα, αφήνοντάς σας ένα ωραίο, ζουμερό, ψητό κοτόπουλο», εξηγεί.

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν πρόκειται για ψητό κοτόπουλο είναι ότι δεν τα αφήνουν να ξεκουραστούν πριν το σερβίρισμα! Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15-30 λεπτά αφού βγει από το φούρνο. Αν προσπαθήσετε να το κόψετε αμέσως, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε ένα στεγνό κοτόπουλο. Αφήνοντάς το να ξεκουραστεί, επιτρέπει σε όλους τους χυμούς να αναδιανεμηθούν για ένα νόστιμο, γευστικό γεύμα».

Ένα άλλο tip που θα σας βοηθήσει να έχετε ένα ζουμερό αποτέλεσμα είναι η χρήση του βουτύρου. «Το κλειδί για να διατηρήσετε ένα ψητό κοτόπουλο υγρό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά είναι να τρίψετε λίγο βούτυρο κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου», λέει η Nina Compton, σεφ και ιδιοκτήτρια του Compere Lapin και του Bywater American Bistro στη Νέα Ορλεάνη. «Προτείνω, επίσης, να βάζετε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας και κάτω από το δέρμα, επειδή έτσι έρχονται σε άμεση επαφή με το κρέας, ενισχύοντας τη γεύση του».