Το καλοκαίρι είναι, σχεδόν, συνώνυμο με μπάρμπεκιου στο σπίτι με την παρέα. Αν είστε, όμως, πρωτάρηδες στο συγκεκριμένο χόμπι καλό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών, ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα, όταν έχετε πάρει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό; Σύμφωνα με το Pure Now, να γνωρίζετε ποιο είδος κρέατος είναι το καλύτερο για ψήσιμο στη σχάρα.

Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε τον κρεοπώλη σας.

Τι να προσέξετε όταν ετοιμάζεστε για μπάρμπεκιου

Ψήσιμο κρέατος

Τα παχύτερα κομμάτια είναι καλύτερα για ψήσιμο στη σχάρα. Στοχεύστε σε μπριζόλες πάχους περίπου 5 εκατοστών (ή μεγαλύτερο), ώστε να έχετε ένα γευστικό κάψιμο χωρίς να μαγειρεύετε υπερβολικά τη μπριζόλα. Πάντα μπορείτε να ψήσετε μια λεπτή μπριζόλα, αλλά δεν θα έχει την αντίθεση της τραγανότητας του εξωτερικού με το ζουμερό αποτέλεσμα στο εσωτερικό της.

Το λίπος ισούται με γεύση. Αντί για ένα άπαχο κομμάτι κρέατος, επιλέξτε μια μπριζόλα με έντονο λίπος (όπως τα νερά του μάρμαρου) για ψήσιμο στη σχάρα. Όταν η μπριζόλα χτυπήσει την καυτή σχάρα, το λίπος θα λιώσει και θα απελευθερώσει την έντονη γεύση του.

Ο κρεοπώλης είναι ο καλύτερός σας φίλος. Ειδήμων στο κρέας, ο κρεοπώλης σας είναι ο άνθρωπος που πρέπει να εμπιστευτείτε, ως προς την επιλογή του κρέατος. Ενημερώστε τον για το πόσα άτομα θα σερβίρετε, τον τρόπο μαγειρέματος, ακόμη και την προετοιμασία, και εκείνος θα σας καθοδηγήσει για την ιδανικότερη κοπή.

Τι να κάνετε πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο

Ψήσιμο κρέατος

Έχετε την μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου. Για να διασφαλίσετε ότι η μπριζόλα σας ψήνεται ομοιόμορφα και στη θερμοκρασία που θέλετε, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το βάλετε στη σχάρα. Αφήνοντας τη μπριζόλα να φτάσει σε ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλη τη διάρκειά της (αντί να τη ρίξετε στα κάρβουνα κρύα), το ψήσιμό της θα γίνει παιχνιδάκι.

Αλατοπιπερώστε το κρέας νωρίτερα. Αφού την αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλατίστε τη μπριζόλα γενναιόδωρα για να προλάβει το αλάτι (και όποιο άλλο καρύκευμα χρησιμοποιήσετε) να εισχωρήσει στο κρέας.

Το θερμόμετρο κρέατος είναι ο καλύτερός σας φίλος. Οι επαγγελματίες μπορεί να μπορούν να καταλάβουν πόσο ψημένη είναι μια μπριζόλα απλά κοιτάζοντάς την, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν αυτό το ταλέντο. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης θα κάνει την επίτευξη του τέλειου medium- rare παιχνιδάκι -ακόμη κι αν ψήνετε για πρώτη φορά!