Η μαγειρική θέλει αγάπη και μεράκι για να σου πετύχει η συνταγή και να βγει το φαγητό νόστιμο και λαχταριστό. Πέρα από αυτά, όμως, θέλει να γνωρίζεις και κάποια μυστικά που κάνουν τους επαγγελματίες σεφ επιτυχημένους. Όπως και αυτά που αποκάλυψε το tasteofhome.com στους αναγνώστες του.

Όλα εξαρτώνται από τις δεξιότητες στο μαχαίρι

Μαγειρική

Οι επαγγελματίες σεφ περνούν πολύ χρόνο κόβοντας και ψιλοκόβοντας τις πρώτες ύλες. Εν μέρει είναι για να φαίνονται όλα ωραία στο πιάτο, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν να κάνουν με το πώς μαγειρεύεται το φαγητό. Η καλή χρήση του μαχαιριού εξασφαλίζει ότι όλα τα συστατικά θα μαγειρευτούν ομοιόμορφα και με τον ίδιο ρυθμό.

Έχετε τα πάντα στη θέση τους

Ίσως το καλύτερο πράγμα που μαθαίνεις στη σχολή μαγειρικής είναι να έχεις τα πάντα στη θέση τους. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στη συνταγή σας. Και στο σπίτι αυτό ισοδυναμεί με πιο οργανωμένο και γρήγορο μαγείρεμα.

Αποθηκεύστε κόκαλα και υπολείμματα λαχανικών στην κατάψυξη

Ζωμός από κόκαλα

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε ζωμό στο σπίτι είναι να έχετε ένα απόθεμα υλικών, στην κατάψυξη. Βάλτε τις κορυφές των κρεμμυδιών, τις φλούδες των καρότων και τα κοτσάνια των μανιταριών σε μια σακούλα που είναι ασφαλής για την κατάψυξη και έχετε μια ξεχωριστή σακούλα για τα υπολείμματα κρέατος και τα κόκαλα. Όταν βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Σιγοβράστε και έχετε δημιουργήσει έναν νόστιμο, σπιτικό ζωμό!

Αλατίστε νωρίς

Άντρας βάζει αλάτι στο κοτόπουλο

Αν περιμένετε μέχρι το τέλος για να προσθέσετε αλάτι, το φαγητό σας θα έχει αλμυρή γεύση. Αντιθέτως, αλατίστε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Όταν σοτάρετε τα κρεμμύδια, προσθέστε μια μικρή πρέζα αλάτι. Αλατίστε το κρέας σας πριν το μαγειρέψετε και προσθέστε άλλη μια μικρή πρέζα αφού το σβήσετε. Μέχρι το τέλος του χρόνου μαγειρέματος, θα δημιουργήσετε ένα σύνολο από στρώματα γεύσης που θα κάνουν το φαγητό σας να ξεχωρίζει.

Χρησιμοποιείτε πάντα ζωμό υψηλής ποιότητας

Ζωμός

Πρέπει να φτιάχνετε τον δικό σας ζωμό όταν μπορείτε. Τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση του σπιτικού ζωμού. Αλλά αν δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο, βρείτε μια μάρκα ζωμού καλής γεύσης και υψηλής ποιότητας. Αφιερώστε χρόνο για να τον δοκιμάσετε πριν ξεκινήσετε, ώστε να ξέρετε με τι δουλεύετε.