Οι φράουλες εποχής είναι αρωματικές, κόκκινες, ζουμερές και γλυκές. Έχουν υπέροχη γεύση μόνες τους και αποτελούν βασικό συστατικό για μερικά εποχιακά γλυκά -όπως η τάρτα με φράουλες, το παγωτό φράουλα κ.α. Όσο κι αν αγαπάμε τα φρούτα, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι δεν είναι και τα πιο ανθεκτικά. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των φραουλών;.

Πόσο διαρκούν οι φρέσκες φράουλες

Περιμένετε οι φρέσκες φράουλες να διαρκέσουν από τρεις έως πέντε ημέρες, λέει στο marthastewart.com ο σεφ Dan Gay, γνωστός και ως Muffin Man. «Η μακροζωία τους επηρεάζεται από το πού τις αγοράσατε (ή τις μαζέψατε!). Οι φράουλες που μαζεύονται ώριμες από το αμπέλι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τις φράουλες που αγοράζονται στο κατάστημα», συμπληρώνει.

Πώς να διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Φράουλες

Για να διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στεγνώστε τες απαλά με μια χαρτοπετσέτα και αποθηκεύστε τες σε ένα δοχείο στο ψυγείο, λέει ο Gay. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια ή δύο επιπλέον ημέρες φρεσκάδας.

Ακόμη ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη φρεσκάδα των φραουλών που έχετε μόλις αγοράσει είναι να τις πλύνετε με ένα διάλυμα από ένα μέρος ξύδι σε τρία μέρη νερό.

Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά με νερό και σκουπίστε απαλά τις φράουλες. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Πώς να καταψύξετε φράουλες

Φράουλες

Βέβαια, πάντα υπάρχει και η δυνατότητα κατάψυξης των φραουλών. «Οι φράουλες καταψύχονται πολύ καλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά υπέροχα πιάτα κατευθείαν από την κατάψυξη», λέει ο Gay.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να καταψύξετε τις φράουλες -είτε ολόκληρες, είτε κομμένες στη μέση. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε είναι επιρρεπείς στο να γίνονται υγρές και υδαρείς όταν ξεπαγώνουν. Για να ελαχιστοποιήσετε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου, λοιπόν, είναι καλύτερο να τις καταψύχετε με αστραπιαία κατάψυξη. Για να το κάνετε αυτό, καταψύξτε τις φράουλες σε ένα μόνο στρώμα, εκθέτοντάς τες γρήγορα στον κρύο αέρα της κατάψυξης.