Το κοτόπουλο είναι μια από τις δημοφιλείς επιλογές των περισσότερων, για κάτι γρήγορο και εύκολο, που ωστόσο προσφέρει πολλές πρωτεΐνες. Είναι απλό στο μαγείρεμα, αλλά μπορεί να καρυκευτεί με διάφορους τρόπους για να προσφέρει διαφορετικές και συναρπαστικές γεύσεις κάθε βράδυ.

Και όχι μόνο αυτό, ταιριάζει, επίσης, με τα πάντα: σαλάτες, σάντουιτς, σούπες, ορεκτικά και πολλά άλλα. Ό,τι κι αν θέλετε, μπορείτε να το φτιάξετε με κοτόπουλο. Πόσο καιρό, όμως, διατηρείται το μαγειρεμένο κοτόπουλο στο ψυγείο;

Μπούτια κοτόπουλο

Οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με το Taste of Home, θεωρούν ότι μια εβδομάδα είναι ένα λογικό χρονικό διάστημα για να διατηρήσουν τα περισσεύματα κοτόπουλου στο ψυγείο, αλλά τα περισσότερα τρόφιμα δεν διατηρούνται στην πραγματικότητα τόσο πολύ στο ψυγείο. Εξαρτάται, επίσης, από τον τρόπο με τον οποίο το αποθηκεύετε. Το USDA συνιστά την κατανάλωση του περισσότερου μαγειρεμένου κοτόπουλου εντός τριών έως τεσσάρων ημερών από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το κοτόπουλο στο ψυγείο

Βραστό κοτόπουλο στο ψυγείο

Το μαγειρεμένο κοτόπουλο πρέπει να αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο με το Taste of Home να προτείνει τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης, καθώς δεν απορροφούν οσμές όπως τα πλαστικά δοχεία.

Δεν πειράζει να αφήσετε το κοτόπουλο ακάλυπτο καθώς κρυώνει, αλλά το να το σκεπάσετε θα διασφαλίσει ότι το κρέας που έχει απομείνει θα παραμείνει ζουμερό. Βάλτε το στο ψυγείο εντός δύο ωρών μετά το μαγείρεμα και χρησιμοποιήστε το εντός τριών έως τεσσάρων ημερών.

Πώς θα καταλάβετε αν το κοτόπουλο έχει χαλάσει

Κοτόπουλο με σος βουτύρου με δεντρολίβανο

Οι ειδικοί συνιστούν ότι «όταν έχετε αμφιβολίες, πετάξτε το». Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά σημάδια που δείχνουν ότι το κοτόπουλό σας έχει χαλάσει. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα του κοτόπουλου μπορούν συχνά να καλύψουν ανεπαίσθητες μυρωδιές, αλλά αν μυρίζει ξινό ή θειούχο (όπως τα σάπια αυγά), τότε σίγουρα έχει χαλάσει.

Το χαλασμένο κοτόπουλο έχει, επίσης, γκριζωπή όψη και σίγουρα δεν θέλετε να το φάτε αν έχει πρασινωπό ή γαλαζωπό χρώμα. Οποιαδήποτε ορατά σημάδια μούχλας ή γλοιώδους υφής αποτελούν, επίσης, ενδείξεις ότι το κοτόπουλο έχει χαλάσει.