Οι συνταγές για σάλτσες ντομάτας ποικίλλουν, αλλά τα βήματα που έχουν κοινά πολλές παραλλαγές είναι το σοτάρισμα κρεμμυδιών και σκόρδου σε ελαιόλαδο, καθώς και η χρήση φρέσκιας ντομάτας όταν είναι η εποχή τους ή σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα τις άλλες εποχές του χρόνου.

Ένα άλλο κοινό συστατικό, όμως, που μπορεί να προσδώσει άφθονο άρωμα στη σάλτσα ντομάτας είναι το κρασί. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πειραματιστεί προσθέτοντας λίγο κόκκινο κρασί σε μια σάλτσα ντομάτας για να προσθέσουν βάθος γεύσης και οξύτητα. Ωστόσο, αν σας τελείωσε το κόκκινο κρασί και θέλετε να χρησιμοποιήσετε λευκό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς ενδοιασμούς, σύμφωνα με το Kitchn.

Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί προσθέτουν δυναμική στη σάλτσα ντομάτας

Κρασί

Είναι γνωστό ότι το κρασί μπορεί να προσθέσει φωτεινή οξύτητα στη σάλτσα ντομάτας, αλλά γνωρίζατε ότι μέσω του κρασιού μπορεί να αναδειχθεί η γεύση της σάλτσας και με άλλους τρόπους; Σύμφωνα με τα Indiana Public Media, το αλκοόλ στο κρασί δεσμεύει τόσο το νερό όσο και τα μόρια λίπους, επιτρέποντάς του να αποσπάσει τη γεύση από τα συστατικά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένες γεύσεις είναι λιποδιαλυτές και άλλες υδατοδιαλυτές, και δεδομένου ότι το κρασί δεσμεύεται και στους δύο τύπους μορίων, όλο αυτό το φάσμα γεύσεων μπορεί να αναδειχθεί.

Σάλτσα ντομάτας

Πολλοί είναι εκείνοι, που σύμφωνα με το tastingtable.com, συνηθίζουν να προσθέτουν μια πρέζα κόκκινο κρασί στη σάλτσα ντομάτας για αυτούς ακριβώς τους λόγους, συνήθως στην αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος, όταν τα λαχανικά, όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, έχουν μαλακώσει.  Αλλά αν έχετε ξεμείνει από κόκκινο και αναρωτηθήκατε αν μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λευκό κρασί, η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με το Kitchn.

Και οι δύο τύποι κρασιού θα έχουν το ίδιο μαγικό αποτέλεσμα στη σάλτσα σας, αφού και τα δύο περιέχουν αλκοόλ. Το Kitchn σημειώνει ότι το κόκκινο κρασί δίνει στη σάλτσα μια ώθηση πλούτου και πληρότητας, ενώ το λευκό προσθέτει φρουτώδη γεύση.