Υλικά

Εκτέλεση Για τα βατόμουρα  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσουν, ανακατεύοντας μερικές φορές, έτσι ώστε τα μούρα να καλυφθούν από τη σάλτσα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, κόψτε σε μεσαία κομμάτια με μια κουταλιά από τη ζύμη και ρίξτε την πάνω και γύρω από τις άκρες της κατσαρόλας. Θα πρέπει να έχετε αρκετά ζύμη για 6 ζυμαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό να σιγοβράζει. Ψήνουμε για 25 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι της κατσαρόλας ενδιάμεσα. Τοποθετήστε το μείγμα βατόμουρου – ζυμαρικά σε μπολάκια . Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό. Για την επικάλυψη Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και προσθέστε το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη ζύμης, ή δύο μαχαίρια, ή καθαρά τα χέρια σας, κόψτε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι το αλεύρι μοιάζει με ένα παχύ γεύμα. Προσθέστε το γάλα όλα με τη μία και ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ρευστό παχύς χυλός. Κάνουμε το μείγμα μια μπάλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος με μια ζεστή πετσέτα να το καλύπτει.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr