Υλικά

Εκτέλεση Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με το κιμά του κοτόπουλου κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνετε πολύ για καλά με το χέρι για 5 λεπτά. Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα αραδιάζετε σε πιατέλα. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και βάζετε στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι να κάψει καλά. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο της σάλτσας και αραδιάζετε μέσα τα κεφτεδάκια. Τα ψήνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα όταν χρειαστεί. Τα βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόλιανδρο. Σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και προσθέτετε την ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, το μέλι, τη σόγια σος και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει μια βράση η σάλτσα, επιστρέφετε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε να γυαλίσει το ρύζι, προσθέτετε το καυτό νερό και ανάλογο αλάτι και βράζετε μέχρι το ρύζι να πιει όλο σχεδόν το νερό, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο 1-2 φορές. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το ρύζι να ηρεμήσει και να πιει όλο το νερό του. Σερβίρετε σε πιάτα πρώτα το ρύζι και μετά τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό αν προτιμάτε. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr