Υλικά

  • 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 15 κρόκοι αυγών
  • 1 κούπα αλεύρι (περίπου 200 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη




Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το κάρδαμο και τη λιώνουμε. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τους ρίχνουμε και αυτούς μέσα στη λευκή σοκολάτα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα ανακατεύουμε μέσα ελαφριά για να μην πέφτουν. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 σκεύη για σουφλέ. Γεμίζουμε τα σκεύη αυτά μέχρι τα 3/4 του ύψους τους με το μείγμα που φτιάξαμε. Ανοίγουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε 10 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία ώστε να προθερμανθεί. Αν τα σκεύη για σουφλέ που έχουμε είναι ίδια σε μέγεθος με ένα φλιτζάνι τσαγιού, μετά από 12 λεπτά ψησίματος στο φούρνο τα σουφλέ λευκής σοκολάτας θα είναι έτοιμα. Αν τα σκεύη μας είναι μικρότερα, θα υπολογίσουμε ότι χρειάζεται μικρότερος χρόνος. Για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ψηθεί σωστά, κοιτάμε αν τα σουφλέ παραμένουν υγρά στη μέση, τότε είναι έτοιμα. Σερβίρονται ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr