Υλικά

Εκτέλεση Για το κέικ Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε πρόχειρα με ένα πιρουνάκι. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε με το φτερό το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν βάζετε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθεί με το μείγμα βουτύρου. Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε σταδιακά στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια συμπληρώνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σ’ αυτό το σημείο ρίχνετε τα βατόμουρα μαζί με τα μύρτιλλα καθαρισμένα και ανακατεύετε άλλη μια φορά. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα 28 εκ με αφαιρούμενο πάτο. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και με μια σπάτουλα λειαίνετε την επιφάνεια. Τέλος πασπαλίστε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνετε στη μεσαία σκάλα του φούρνου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά στις αντιστάσεις, μέχρι να χρυσίσει το γλυκό. Αφού ψηθεί, το αφήνετε για 10 λεπτά εκτός φούρνου μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Για το γλάσο λευκής σοκολάτας Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.   Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr