Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού περίπου 700 γρ.
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής σκουπίστε το σολομό με στεγνό χαρτί.
  4. Μεταφέρετε το σολομό στο ταψί και αλείψτε με το μείγμα μουστάρδας.
  5. Ψήστε για 14 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά περίπου.
  6. Αφήστε το σολομό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στο ταψί πριν τον σερβίρετε.