Υλικά

Εκτέλεση Αφαιρείτε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Στη συνέχεια στύβετε τα πορτοκάλια και παίρνετε τους χυμούς. Βάλτε όλο τα ξύσμα και το χυμό σε ένα μπολ με μικτή αποξηραμένα φρούτα και κεράσια γλασέ. Προσθέστε το μπράντι, σκεπάστε με μεμβράνη και μουλιάστε για τουλάχιστον μια ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 ° C με αέρα. Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα με αποσπώμενο πάτο 28 εκ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι γίνει ένα αφράτο μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας το καθένα πολύ καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σε διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα μελάσας και διπλώστε το απαλά μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύετε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετείστε στο κέντρο του φούρνου 2 ράφι και ψήστε για 2 ώρες στους 150° C με αέρα ή μέχρι να ροδίσει. Όταν το κέικ ψηθεί αφήνετε να κρυώσει για μία ώρα στη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετείστε το πάνω σε σχάρα. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr