Υλικά

  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 κ. γλ. καυτερή πιπεριά χαλαπένιο κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  2. Με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο ώστε το άλειμμά σας να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την καυτερή πιπεριά χαλαπένιο και το κοτόπουλο στο μείγμα με το αβοκάντο και ανακατέψτε καλά.
  4. Σερβίρετε σε φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ γαρνίροντας με κόλιανδρο.