Υλικά

  • 85 γραμμάρια σκόνη ζελέ με γεύση φράουλα
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 3/4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε δύο  στρογγυλές φόρμες 22 εκ.
  2. Στο μπλέντερ ρίχνετε τις κατεψυγμένες φράουλες και τις πολτοποιείτε μέχρι να βγάλουν όλα τους τα ζουμιά. Στη συνέχεια περνάτε το μείγμα φράουλας από κόσκινο μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή και αφήνετε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τη σκόνη ζελέ φράουλα και ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σε μέτρια ταχύτητα ρίχνετε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύετε. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  5. Έπειτα ξύνετε τα τοιχώματα του μίξερ με μια σπάτουλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα φράουλας.
  6. Μοιράζετε το μείγμα κέικ στις δύο φόρμες κέικ και ψήνετε  για 25 -30 λεπτά στη δεύτερη σκάλα φούρνου, με αντιστάσεις. Στη συνέχεια αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει και καλύπτετε με την επικάλυψη.