Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Κρακεράκια τυριού

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
12:28
01/09/2017
;hohoihy
loading

Υλικά για 10 άτομα

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο (κατά προτίμηση πικάντικο)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Λίγο χοντρό αλάτι
  • Λίγος γλυκάνισος

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μέσα στο μίξερ το αλεύρι, το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά σταματώντας κάθε τόσο ώστε το μείγμα να κάνει χοντρά τρίμματα.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να μαζεύεται σε μπάλα.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπαλίτσες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν.
  4. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις ζύμες σε χοντρό φύλλο και τις κόβουμε σε κρακεράκια σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το κουπ πατ που έχουμε.
  5. Παίρνουμε ένα ξυλάκι και κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά τους.
  6. Στρώνουμε τα κρακεράκια επάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αν θέλουμε τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι ή και γλυκάνισο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποθηκεύουμε σε τάπερ αεροστεγώς.

botrini735x90

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει