Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 ντομάτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3 μέτριες αγκινάρες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη φρέσκια
  • 1 λάιμ
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • 100 γρ. φλέικς παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Παίρνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, ενώ τις πιπεριές και τις ντομάτες τις κόβουμε στα τέσσερα. Κόβουμε και τις αγκινάρες στη μέση και ύστερα παίρνουμε όλα μαζί τα λαχανικά και τα μαρινάρουμε με 60 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λάιμ για μία ώρα. Έχουμε βάλει την ψηστιέρα να ζεσταίνει και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα απλώνουμε όλα στο πιάτο και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και γαρνίρουμε με το φλέικς παρμεζάνας και τα φύλλα βασιλικού. Αν θέλουμε μπορούμε γύρω γύρω να βάλουμε ψημένες φέτες ψωμί. botrini735x90