Υλικά

  • 1/4 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες (μόνο βολβός)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε, τις κόβετε σε 4 ή σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
  2. Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες, μόνο τους βολβούς.
  3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε για 5-7 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Βάζετε τα λαχανικά στο μπλέντερ να λιώσουν καλά και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
  6. Ρίχνετε το αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
  7. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε τη φωτιά.