Υλικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μέλι
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
  2. Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Μετά το πλάθετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
  3. Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι.  Αδειάζετε με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
  4. Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.