Υλικά

  • 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 80 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι, τη βρώμη και το βούτυρο ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό ώσπου να γίνει συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε για λίγο και την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  3. Τα ψήνετε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.
  4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνετε σε φόρμα 23 εκ. Σκεπάζετε με λαδόκολλα, γεμίζετε με κεραμικά φασόλια και ψήνετε για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνετε άλλα 5 λεπτά.
  5. Την γεμίζετε με τα λαχανικά, τοποθετείτε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 10 λεπτά.
  6. Όταν στρώνετε τη ζύμη στη φόρμα την τρυπάτε με πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να φουσκώσει κατά τόπους.