Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ εσπρέσο
  • 1/3 κούπα κακάο
  • 1 2/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε και τη βανίλια. Ρίχνουμε τον καφέ, τα κακάο, το αλεύρι και το αλάτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Με τα χέρια σχηματίζουμε από τη ζύμη τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι ή αντικολλητικό χαρτί, πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους.
  3.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.