Υλικά

  • 600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το ξύσμα των λάιμ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει. Στο χρόνο αυτό,το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθοντας κομμάτια από το μείγμα,σχηματοποιούμε τα τρουφάκια.
  3. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 50 τρουφάκια. Τα περνάμε από την ζάχαρη.
  4. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για σφίξουν. Πρέπει να μείνουν το λιγότερο 20 λεπτά στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.