Υλικά

  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 κοτσάνι σέλινο, σε κύβους
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σουρώστε τον τόνο, τοποθετήστε τον σε ένα μπολ και σπάστε τον με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέστε το σέλινο, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει ή χρησιμοποιήστε το άλειμμα αμέσως.
  4. Βάλτε την τονοσαλάτα σε φέτες ψωμιού για να φτιάξετε σάντουιτς, βάλτε την σε κράκερς για σνακ ή σερβίρετε την πάνω σε πράσινη σαλάτα για ένα υγιεινό γεύμα.