Υλικά

  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • 250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. καρότα, κομμένα ρε ροδέλες
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • Μια χούφτα θυμάρι
  • Μια χούφτα δεντρολίβανο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου (με την επιδερμίδα προς τα κάτω. Σοτάρετε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα παντού.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρετε και μόλις αρωματιστούν προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες.
  3. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού και στύψτε το χυμό του. Προσθέστε το μέλι και θρυμματίστε μέσα τον κύβο ζωμού. Ρίξτε 500 ml βραστό νερό και ανακατέψτε για να λιώσει το μέλι. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
  4. Προσθέστε τα κλωνάρια των μυρωδικών με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε περίπου για 1-1,5 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ.