Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά farfalle
  • 250 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/8 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 πρέζα νιφάδες τσίλι
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1/8 φλ. τσαγιού καρύδια, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την κολοκύθα και το κρεμμύδι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Απλώστε την κολοκύθα σε ένα ταψί σε μία στρώση και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
  4. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέστε το μοσχαρίσιο λουκάνικο και μαγειρέψτε το για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ή μέχρι να ψηθεί.
  6. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και 2/3 της παρμεζάνας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε την ψητή κολοκύθα και αλατοπιπερώστε.
  8. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, αραιώνοντας με λίγο νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται.
  9. Σερβίρετε με παρμεζάνα και καρύδια.