Υλικά

  • 10- 12 μελομακάρονα θρυμματισμένα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. ξινή κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρμελάδα της επιλογής σας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τα μελομακάρονα και τοποθετήστε τα σε ένα στρογγυλό τσέρκι, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα. Βάλτε στην κατάψυξη για να «δέσει» η βάση.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, περίπου 4-5 λεπτά, και αφήστε στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Βάλτε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε τη σαντιγί στη γέμιση cheesecake και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Ανακατέψτε αργά, καθώς δεν θέλετε να ξεφουσκώσει όλος ο αέρας στη σαντιγί.
  5. Βγάλτε την κρούστα από την κατάψυξη και απλώστε τη γέμιση στην κρούστα. Από πάνω καλύψτε με τη μαρμελάδα της επιλογής σας.
  6. Καλύψτε καλά με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6- 8 ώρες και μέχρι 2 ημέρες.