Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο πίτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα κράνμπερι
  • 120 γρ. τυρί μπρι
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε ελαφρά μια φόρμα για μίνι μάφιν με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ξετυλίξτε το φύλλο πίτας σε μια καθαρή επιφάνεια. Ισιώστε και κόψτε 24 ίσα κομμάτια, ξανανοίγοντας τα υπολείμματα αν χρειαστεί.
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, πιέζοντας απαλά τον πάτο και τις πλευρές. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.
  4. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε κούπα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι μπρι.
  5. Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, αν θέλετε, και σερβίρετε ζεστά.