Υλικά

  • 250 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 175 γρ. ανάλατα φιστίκια χωρίς κέλυφος
  • 8 λοβούς κάρδαμου, χωρίς σπόρους
  • 1/4 κ. γλ. ζάχαρη άχνη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το κάρδαμο και τη ζάχαρη σε ένα γουδί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε τα φιστίκια στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να τα ψιλοκόψετε.
  2. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το μείγμα αλεσμένου κάρδαμου σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 2 λεπτά μέχρι να αχνίσουν. Ρίξτε σιγά σιγά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Ανακατέψτε το βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ανακατέψτε 80 γρ. από τα ψιλοκομμένα φιστίκια, σκεπάστε το μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 3- 4 ώρες για να σταθεροποιηθεί.
  4. Σχηματίστε μπάλες σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθετήστε τις τρούφες σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Ρίξτε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φιστίκια σε ένα μεγάλο πιάτο και κυλήστε τις τρούφες μέχρι να τις καλύψετε ομοιόμορφα. Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για πέντε ημέρες.
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.