Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Κανέλα αλεσμένη, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 5 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει απαλά.
  3. Ανακατεύοντας περιστασιακά, μαγειρέψτε για 50 έως 60 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει μέχρι τη συνοχή γιαουρτιού.
  4. Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
  5. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι γάλα ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ρυζόγαλο λίγο πριν το σερβίρισμα.
  6. Πασπαλίστε με την κανέλα, προαιρετικά.