Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αγαπημένο φαγητό όλων μας, το παραδοσιακό σουβλάκι με γύρο. Μπορεί να νομίζεις ότι το καλύτερο σουβλάκι δε θα το φτιάξεις εσύ αλλά θα το παραγγείλεις, όμως η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το αναδημιουργήσεις στην κουζίνα σου και να μην ζηλέψεις τίποτα από το έτοιμο σουβλάκι που θα βρεις έξω.

Συστατικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό κοτόπουλο, αρνί ή μοσχάρι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πίτες
  • Τζατζίκι
  • Ντομάτες και κρεμμύδια

Εκτέλεση:

  • Μαρίναρε το κρέας: Σε ένα μπολ, βάλε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αυτό το μείγμα θα είναι η μαρινάδα. Τοποθέτησε τα κομμάτια κρέατος στη μαρινάδα, φροντίζοντας να είναι καλά καλυμμένα. Σκέπασε το μπολ και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες ή όλη τη νύχτα για την καλύτερη γεύση.
  • Βάλε το κρέας σε σούβλα: Αφού μαρινάρεις, πέρνα το μαριναρισμένο κρέας σε σουβλάκια. Αν χρησιμοποιήσεις ξύλινα σουβλάκια, φρόντισε να τα μουλιάσεις σε νερό για 30 λεπτά προηγουμένως για να μην καούν.
  • Ψήσιμο στη σχάρα ή μαγείρεμα: Μπορείς να ψήσεις τα σουβλάκια στη σχάρα ή να τα μαγειρέψεις σε ένα τηγάνι σχάρας στο φούρνο. Μαγείρεψε το κρέας για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  • Σέρβιρε: Ζέστανε τις πίτες και, στη συνέχεια, συναρμολογήστε το σουβλάκι. Τοποθέτησε μερικά κομμάτια από το ψητό κρέας στο ψωμί, πρόσθεσε ντομάτες και κρεμμύδια σε φέτες και βάλε το τζατζίκι από πάνω.