Η Ελλάδα θα λάβει πιθανότατα έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κράτη της Ευρωζώνης για τη σταθεροποίησή της μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο, ώστε να μη χρειαστεί να δανειστεί από τις αγορές, σύμφωνα με ανώτατο Γερμανό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Τα χρήματα θα αντληθούν από τους αδιάθετους πόρους από το πρόγραμμα του ESM τους οποίους τελικά η χώρα μας δε χρειάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε πως η Γερμανία δεν θεωρεί υποχρεωτική τη συνεισφορά του ΔΝΤ, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τόνισε επίσης ότι τα επιπρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα πρέπει να εγκριθούν από την επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, όμως πρόσθεσε ότι μία ενδεχόμενη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως αναφέρει το Reuters, μία τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να κρύβει κινδύνους για την Άνγκελα Μέρκελ, που το 2015 βρέθηκε αντιμέτωπη με μία «ανταρσία» από 63 βουλευτές του κόμματός της, όταν η Bundestag κλήθηκε να εγκρίνει το ελληνικό πρόγραμμα.