Το σεβασμό του στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός προγράμματος «γέφυρα» προς την Ελλάδα.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοιχτή, όμως ο χρόνος που απομένει ως τις 20 Ιουλίου είναι λίγος», δήλωσε προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Ο Στουμπ τόνισε ότι η χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις. Όπως είπε, η Φινλανδία παρέχει το 2,5% του ΑΕΠ της σε δάνεια προς την Ελλάδα και ο ίδιος έχει έρθει στο Eurogroup με σαφείς εντολές από το κοινοβούλιο της χώρας του.

Ο Φινλανδός πρόσθεσε ότι αναμένει να ακούσει τις θέσεις της Ελλάδας και τις προτάσεις που θα παρουσιάσει ο νέος υπουργός οικονομικών της χώρας. Όπως είπε, αναμένει αλλαγή στάσης από την ελληνική κυβέρνηση, συνεργασία και δέσμευση σε όρους και προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός προγράμματος «γέφυρα» προς την Ελλάδα, ενώ όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους είπε ότι το Eurogroup δεν θα μπει σήμερα σε αυτή τη συζήτηση, καθώς είναι ένα θέμα που διευθετήθηκε το 2012.