Ο Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση των 450 εκατ. προς το ΔΝΤ τη Μεγάλη Πέμπτη, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ολοκλήρωση της ανεπίσημης συνάντησης που είχε με τον έλληνα υπ. Οικονομικών.

Στη σύντομη ανακοίνωση σημειώνεται ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων».

«Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και χαιρετίζω την επιβεβαίωση από τον υπουργό ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει στις 9 Απριλίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Λαγκάρντ.

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού να βελτιώσει τη δυνατότητα των τεχνικών ομάδων να συνεργάζονται με τις αρχές για τη διεξαγωγή των ελέγχων στην Αθήνα, καθώς και να ενισχύσουν τις πολιτικές συζητήσεις με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα συνεχίσουν αμέσως τη Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο να συνεργαστεί με τις αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης», καταλήγει η ανακοίνωση.