«Η διαπραγμάτευση έχει πολλά θετικά για εμάς. Εγώ δεν πήγα στις Βρυξέλλες για να κάνω ρήξη. Τη διανοήθηκα για να γίνει μία καλή συμφωνία και η καλή συμφωνία θέλει τώρα μία σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «στον ενικό», αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Σε ότι αφορά τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο Γιάννης βαρουφάκης σημείωσε: «Στη πρώτη διαπραγμάτευση κόκκινη γραμμή για εμάς ήταν τα υφεσιακά μέτρα. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση -γιατί ακόμα δεν έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε από την κρίση- όταν και αυτό το απαιτώ και θα είναι κόκκινη γραμμή στην επόμενη διαπραγμάτευση να επιλυθεί μια εξίσωση με τρεις μεταβλητές: Πρωτογενές πλεόνασμα, διάρθρωση του χρέους, και το πιο σημαντικό, πόσες είναι οι επενδύσεις σε σχέση με τις αποταμιεύσεις. Παράλληλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι επενδύσεις είναι το αντίδοτο στην ανεργία. Δεν είμαστε δογματικοί με της ιδιωτικοποιήσεις. Όταν με ρωτάνε στο εξωτερικό εγώ απαντάω: Εξαρτάται. Όπου δεν μπορεί το κράτος να κάνει κάτι ας πάει σε ιδιώτες ώστε να υπάρχει μια ανάπτυξη».

Σε ότι αφορά το φορολογικό ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως: «θα ήθελα να δω τον ΦΠΑ να πέφτει στο 15%. Αλλά να το πληρώνουμε. Το 23% δεν το καταλαβαίνω. Είναι άδικο να βρίσκεται τόσο υψηλά. Δεν ξεχωρίζει τους φτωχούς από τους πλούσιους».

Για τις ενστάσεις στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Χαίρομαι τις έντονες διαφωνίες. Απαιτώ έντονη κριτική από τους συντρόφους μου στο ΣΥΡΙΖΑ. Από τις διαφωνίες βγαίνουμε απολύτως ενωμένοι».