Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση πάνω σε μια καινοτομική ιδέα που θα προτείνουν, θα έχουν όσοι νέοι -ή και ομάδες- συμπεριληφθούν στο «Thessaloniki Start up Innovation Hub» της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης ΑΕ. Από σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ιδέες τους στον πρώτο κύκλο αξιολόγησης, που προγραμματίζεται για τις 15 Μαΐου.

Το «Thessaloniki Start up Innovation Hub» αποτελεί ουσιαστικά έναν κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), που θα προσφέρει στους υποψήφιους επιχειρηματίες φυσικό χώρο εντός του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Ο νέος θεσμός θα δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πιθανούς επενδυτές, να εξελίξουν και ν’ αναδείξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ν’ ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να αξιοποιήσουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο (networking), ερχόμενοι μεταξύ άλλων σε επαφή με έμπειρους επιχειρηματίες και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παράλληλα, θα παρέχεται εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στα εξής θέματα: επιχειρηματικού σχεδιασμού, προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, κοστολόγησης, φοροτεχνικών υπηρεσιών, στρατηγικής και μάρκετινγκ, βελτιστοποίησης προσωπικών δεξιοτήτων, σύγχρονων εργαλείων χρηματοδότησης για καινοτομικές επιχειρήσεις και παρουσίασης (pitch) σε δυνητικούς επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Το Thessaloniki Start up Innovation Hub […] φιλοδοξεί να αποτελέσει το επίκεντρο του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Τα επιχειρηματικά σχέδια, μετά από τη διαδικασία ωρίμανσης του «Thessaloniki Start up Innovation Hub» θα συμμετέχουν σε συναντήσεις με δυνητικούς επενδυτές. Η ανεύρεση αρχικού επενδυτικού κεφαλαίου θεωρείται η απαρχή μιας επιχειρηματικής προσπάθειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της Ζώνης.