Την πεποίθηση ότι η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI θα έχει θετικές επιπτώσεις στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κώστας Μητρόπουλος.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Κantor, η Κίνηση Πολιτών και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι προχωρούν με ταχύτατες διαδικασίες η αξιοποίηση συμμετοχών στη ΔΕΠΑ/ΔΕΣΠΑ, η πώληση του 35% των ΕΛΠΕ, της έκτασης του Δημοσίου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, 29 ακινήτων του Δημοσίου κ.λπ.

Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,3% σε ετήσια βάση για την επόμενη δεκαετία.

Το σύνολο του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου θα ανέλθει σε 50 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί 19 δισ. ευρώ. Περίπου το 50% των αναμενόμενων εσόδων θα προέρθει από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, το 30% από παραχωρήσεις υποδομών και λιγότερο από 20% από πώληση μετοχών εταιρειών.