Η εταιρεία ΜΜΕ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε ντεμπούτο «με το δεξί» σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής της υπό τα αρχικά DJT, εκείνα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Οι μετοχές DJT, της Trump Media and Technology Group (TMTG), η οποία εποπτεύει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, κατέγραφαν αύξηση άνω του 34%, στα 66,36 δολάρια, γύρω στις 17.55 ώρα Ελλάδας.

«Λατρεύω την Truth Social, λατρεύω την αλήθεια», έγραψε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης, που δημιούργησε το 2022, χαιρετίζοντας την επιτυχία των μετοχών στον Nasdaq.

Λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street, η διαπραγμάτευση της μετοχής DJT, με μεγάλη ζήτηση, χρειάστηκε να ανασταλεί για λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει εκ νέου.

Την Παρασκευή, η γενική συνέλευση της εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC), Digital World Acquisition Corp (DWAC), ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης με την TMTG, την εταιρεία του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο βασικός μέτοχος της TMTG, που θα ελέγχει δεκάδες εκατομμύρια μετοχές της νέας εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας.

Βάσει εκτιμήσεων, το μερίδιό του υπολογίζεται σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, δεδομένης της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή η είσοδος στο Χρηματιστήριο προσφέρει σε κάθε περίπτωση μια ανάσα οικονομικού οξυγόνου στον πρώην πρόεδρο, που βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορα δικαστικά μέτωπα.