Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ένα βίντεο που προέρχεται από τον ζωολογικό κήπο Χανγκτζού και δείχνει μια μαλαισιανή αρκούδα να σηκώνεται στα δύο πόδια της και αρκετοί να θεωρούν πως στην πραγματικότητα είναι ένας μεταμφιεσμένος ηθοποιός.

Σύμφωνα με τον theguardian.com, οι αρκούδες τη Μαλαισίας έχουν το μέγεθος μεγάλων σκύλων. Όταν σταθούν στα δύο πόδια έχουν ύψος 1,3 μέτρα, λιγότερο από το μισό σε σύγκριση με τα 2,8 μέτρα για τις γκρίζες αρκούδες και άλλα είδη.

Έτσι, εκπρόσωπος ζωολογικού κήπου επισήμανε ότι το ζώο ήταν αληθινό και ότι σε μια κρατική εγκατάσταση δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια εξαπάτηση. Εξάλλου, όπως είπε, μέσα στον καύσωνα ένας άνθρωπος με στολή αρκούδας «θα άντεχε μόνο για λίγα λεπτά πριν καταρρεύσει».

Επίσης, οι υπεύθυνοι εξέδωσαν ανακοίνωση και ανέφεραν τα εξής:

«Όταν πρόκειται για αρκούδες, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το τεράστιο σώμα και μια εκπληκτική δύναμη. Δεν είναι όμως όλες οι αρκούδες μεγαθήρια και προσωποποίηση του κινδύνου. Εμείς, οι αρκούδες της Μαλαισίας, είμαστε μικροσκοπικές, οι μικρότερες στον κόσμο».