Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Τρίπολη η πρώτη επίσημη συνάντηση της ευρωπαϊκής διακρατικής κοινοπραξίας και η έναρξη του νέου ευρωπαϊκού έργου, με το ακρωνύμιο «GoGreen», το οποίο στοχεύει στη διερεύνηση και αξιολόγηση των «οικολογικών κενών» των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού τους σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, που συντονίζει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμμετέχουν εκτός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας εξειδικευμένοι φορείς από την χώρα μας αλλά και από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε χθες στην Τρίπολη, όλες οι χώρες και οι φορείς δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν δυναμικά το έργο, το πρόγραμμα του οποίου είναι διάρκειας δύο ετών.

Καινοτομία του έργου αποτελεί η σύσταση και στέγαση καθώς και η λειτουργία των πράσινων δομών για ΜΜΕ, τα λεγόμενα «GoGreen Business Bureaus» σε διάφορα ευρωπαϊκά Επιμελητήρια.

Αυτές οι καινοτόμες πράσινες ΜΜΕ δομές θα παράσχουν ουσιαστική συμβουλευτική υποστήριξη στις κατά τόπους ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο την «Πράσινη & Έξυπνη Επιχειρηματική» αναβάθμισή τους.
Επίσης, το έργο προβλέπει την εκπαίδευση και πιστοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις πράσινες επιλογές τους.