Μοιραία αποδείχθηκε για έναν νεαρό ελέφαντα η στιγμή που κοντοστάθηκε για να πιει νερό από έναν νερόλακκο στο Εθνικό Πάρκο Hwange στη Ζιμπάμπουε. Δεν είναι σαφές αν το ελεφαντάκι, ηλικίας 3 ή 4 ετών, ήταν μόνο του ή είχε χαθεί από το υπόλοιπο κοπάδι, πάντως δεν υπήρχαν άλλοι ελέφαντες εκεί κοντά.

Ο μικρός ελέφαντας δέχθηκε επίθεση από ένα λιοντάρι και στην αρχή επιχείρησε να το τρομάξει, προσποιούμενος την
επίθεση. Ωστόσο το λιοντάρι μάλλον γνώριζε την κυριαρχία του αλλά και τις εναλλακτικές μεθόδους για να πετύχει το σκοπό του. Αφού είδε πως οι απόπειρες να ρίξει τον ελέφαντα στο χώμα απέτυχαν, όρμησε στην πλάτη του και στροβιλίστηκε στον αέρα, πετυχαίνοντας έτσι να χάσει ο ελέφαντας την ισορροπία του. Τότε έκανε την τελική κίνησή του κι έριξε τον ελέφαντα στο χώμα.

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των Heidi και Kurt Haas. Ο 67χρονος Ελβετός περιέγραψε στη Daily Mail τη «μάχη» και την τελική λύση που βρήκε το λιοντάρι για να καταφέρει να ρίξει τον ελέφαντα στο έδαφος.

Εκείνη τη στιγμή κατέφτασε και άλλο ένα λιοντάρι που κρατούσε τον νεαρό ελέφαντα κάτω όσο το πρώτο του κατάφερε τις θανάσιμες δαγκωματιές.

Τότε έφτασαν ένα θηλυκό λιοντάρι κι ένα μικρό, που ήταν έτοιμα να κατασπαράξουν το άτυχο θήραμα.

«Είναι θλιβερό αλλά και φυσιολογικό στη φύση. Το παρακολούθησα με τα μάτια του σκηνοθέτη αλλά και με τα δακρυσμένα μάτια του λάτρη των ελεφάντων. Για μας ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», είπε ο Haas.

Δείτε τις φωτογραφίες…