Ενθουσιασμένο είναι το προσωπικό σε ζωολογικό κήπο του Leicestershire, στη Βρετανία, που το Σάββατο υποδέχθηκε ένα νεογέννητο γορίλα που ανήκει μάλιστα σε είδος που βρίσκεται υπό μεγάλη απειλή.

Το μικρό ήρθε στον κόσμο στον ζωολογικό κήπο Twycross και στις πρώτες του φωτογραφίες φαίνεται διαρκώς προσκολλημένος στη μητέρα του Ozala.

Το γοριλάκι είναι τώρα μια σταλιά αλλά στην ενηλικίωσή του θα φτάσει κοντά στα δύο μέτρα σε ύψος και σε βάρος κοντά στα 130 κιλά.

Το φύλο του δεν είναι γνωστό και ούτε αναμένεται να αποκαλυφθεί παρά σε μερικές εβδομάδες, όταν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου καταφέρουν να το εξετάσουν.

Οι εν λόγω γορίλες εντοπίζονται συνήθως στην κεντρική Αφρική αλλά ο πληθυσμός τους σε συνθήκες ελευθερίας έχει μειωθεί κατά 60%, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο πλέον απειλητικός παράγοντας για τους γορίλες είναι ο άνθρωπος που καταστρέφει τα δάση- όπου ζουν οι γορίλες- με αποτέλεσμα την εξολόθρευσή τους. Το είδος απειλείται και από το λαθρεμπόριο ζώων αλλά και το λαθραίο κυνήγι με στόχο το… κρέας τους που συνήθως βγαίνει παράνομα από την Αφρική.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου οι συγκεκριμένοι γορίλες- western lowland gorillas-  εκτιμάται πως στα επόμενα 20 χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί.

gorilla2 gorilla3 gorilla4 gorilla5 gorilla6 gorilla1