Την πρωτοβουλία του δήμου Αμαρουσίου για τη δεντροφύτευση της παραρεμάτιας περιοχής επί της οδού Κορυτσάς στο Πολύδροσο, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου.

Στην εθελοντική αυτή «πράσινη» δράση η εθελοντική συμμαχία πολιτών Αμαρουσίου φύτεψε περισσότερα από 50 δενδρύλλια.

Για την ανταπόκρισή των εθελοντών πολιτών στο κάλεσμα του δήμου Αμαρουσίου, ο Σύλλογος τους ευχαριστεί θερμά, παράλληλα με όλους όσους εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες για την επιτυχία της δεντροφύτευσης.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου αναφέρεται επίσης στη μη εφαρμογή του Π.Δ. 659/95 που εντάσσει τη ρεματιά στη Α’ Ζώνη προστασίας (απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση χαρακτηρίζοντας το τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους),αλλά και στις εγκληματικές παρεμβάσεις που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν.

Ζητά παράλληλα από την Πολιτεία να δοθεί προτεραιότητα στα έργα υποδομής που θα διατηρήσουν τα πρανή, τη φυσική πανίδα /χλωρίδα και θα βελτιώσουν την προσβασιμότητά της, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους για τη περιφρούρηση του χαρακτήρα της ρεματιάς. σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η προστασία της, είναι θέμα ζωής, όχι μόνο για μας, αλλά για αυτούς από τους οποίους δανειστήκαμε τη χρήση της: τις μέλλουσες γενιές».