Έκπληκτος έμεινε ένας ψαράς που επέστρεφε σπίτι του μετά το ψάρεμα, καθώς εντόπισε στη θάλασσα μια νεκρή φάλαινα, η οποία είχε σχήμα μπαλονιού και μπορούσε να εκραγεί.

Το περίεργο, αλλά όχι ασυνήθιστο περιστατικό, έγινε βόρεια από το νησί Αντόγια στη Νορβηγία, με τον ψαρά Dag Rydland να τραβάει βίντεο το νεκρό κήτος και να το δημοσιεύει στα social media.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Dagbladet», είπε ότι πρόκειται για νεκρή μεγάπτερη φάλαινα, που πιθανώς να άγγιζε τα 15 μέτρα και βάρος 40 τόνων, όσο ήταν στη ζωή.

«Ήταν τεράστια, σαν μπαλόνι. Είμαι ψαράς εδώ και 27 χρόνια, οπότε έχω δει μερικές νεκρές φάλαινες. Ωστόσο, πρώτη φορά αντίκρισα κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Bild, το σώμα των φαλαινών γεμίζει αέρια όταν πεθαίνουν, εξαιτίας της αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα να φουσκώνουν σαν μπαλόνια, ενώ μπορεί να εκραγούν.

Ο ψαράς λοιπόν, δήλωσε ότι ελπίζει η νεκρή φάλαινα να μην ξεβραστεί στην ακτή, γιατί αν εκραγεί, τότε «η παραλία θα γεμίσει με σάπια κομμάτια της και η δυσοσμία θα είναι έντονη για μέρες μετά την απομάκρυνσή τους».

Død knølhval/humpback hval utenfor Bleik.

Posted by Dag Rydland on Thursday, March 14, 2024