Ο κλάδος Δερμοκαλλυντικών της L’Oréal Hellas ξεχώρισε στο Sustainability Together Challenge που διοργάνωσε ο Όμιλος L’ Oréal μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών του, κερδίζοντας το 1ο βραβείο στον τομέα της κυκλικής οικονομίας. Ειδικότερα, διακρίθηκε για το project «Eco-Designed & Reusable Stands Αντηλιακών La Roche Posay & Vichy», το οποίο ξεκίνησε το 2022 με σκοπό να δώσει δεύτερη ζωή στις προθήκες που διατίθενται στα Φαρμακεία, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Τα stands αντηλιακών είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά με μοναδικό οικολογικό σχεδιασμό, ο οποίος επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση τους, μειώνοντας την σπατάλη των υλικών και ευνοώντας τις πολλαπλές χρήσεις στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, το 2023, το 26% των stands συλλέχθηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ενώ 15% του κόστους για την παραγωγή νέων stands εξοικονομήθηκε και αξιοποιήθηκε σε άλλα projects. Επόμενος στόχος του project είναι να καλυφθεί το 50% των συνολικών αναγκών κάθε έτους από επαναχρησιμοπήσιμα stands.

Επιπλέον, η L’Oréal Dermatological Beauty στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος «Pharmacies for the Future» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των φαρμακοποιών ως προς τις βιώσιμες πρακτικές με απώτερο σκοπό την «πράσινη» πιστοποίηση των φαρμακείων από τη Bureau Veritas, τον παγκόσμιο ηγέτη στις υπηρεσίες επιθεωρήσεων, επαληθεύσεων & πιστοποίησης. 

Ο Δημήτρης Λεκκάκος Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης LDB Hellas δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βλέπουμε τις προσπάθειες μας για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις δράσεις μας να ξεχωρίζουν και να αναγνωρίζονται. Με το πρόγραμμα Pharmacies For The Future φιλοδοξούμε να επηρεάζουμε θετικά το επιχειρηματικό μας οικοσύστημα σε πολλά επίπεδα και κατ’ επέκταση τον πλανήτη. Τέτοιες διακρίσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την καθημερινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι κάθε πράξη, ακόμα και από μικρές επιχειρήσεις όπως τα Φαρμακεία των πελατών μας συμβάλλουν ουσιαστικά σε ένα πιο βιώσιμο αύριο».

Αποστολή της L’Oréal Hellas είναι να προστατεύει την ομορφιά του πλανήτη, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στον σεβασμό της βιοποικιλότητας και στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων. Στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας, L’Oréal For the Future, η L’Oréal Hellas έχει ήδη υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό το σεβασμό των ορίων του πλανήτη και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, με συγκεκριμένους στόχους μέχρι το 2030.