Η φιλοζωική οργάνωση «Κιβωτός Μυτιλήνης» έκανε μια δημόσια καταγγελία μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook. Στη δημοσίευσή τους, οι υπεύθυνοι μίλησαν για την άθλια συνθήκη στην οποία βρίσκονται άλογα του νησιού.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν, φαίνεται ένα άλογο σε άθλια κατάσταση, το οποίο σχεδόν δεν μπορεί καν να σηκωθεί στα πόδια του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, η φιλοζωική έχει επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη. Η «Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει, επίσης, πως «επί 1.5 χρόνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί».

Πιο συγκεκριμένα, η «Κιβωτός Μυτιλήνης» έγραψε στο Fcaebook:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (24/10/2023, ώρα 13:58): Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου (τηλ 2251042236). Οι υπάλληλοι…

Posted by Κιβωτος, Μυτιληνη – Kivotos, Mytilene, Greece on Tuesday, October 24, 2023

Ενημέρωση (24/10/2023, ώρα 13:58):

Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου (τηλ 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο Διευθυντής δυστυχώς είναι σε άδεια) μας είπαν ότι τα ιπποειδή είναι αρμοδιότητα των δήμων! Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει, μας είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι για τα δεσποζόμενα ιπποειδή. Όταν τους είπαμε πώς ούτε αυτό ισχύει (Ο νόμος μιλάει για ανεπιτήρητα ιπποειδή, δεσποζόμενα και αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορούν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο ούτε χώρος φιλοξενίας.

Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 – ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, Άρθρο 15.

Επί 1.5 χρόνο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί! Εδώ και δύο μήνες η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης! Πόσα άλογα πρέπει να πεθάνουν για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτό το νησί!;!;!

Εξαιρετικά επείγον (24/10/2023) ξανά τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του προσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψάχνουμε άμεσα προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης».