Ύστερα από τους χτεσινούς ισχυρισμούς περί εξωγήινων που παρουσιάστηκαν στο Μεξικό, αλλά και τις δηλώσεις του πρώην αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών στο Κογκρέσο, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια σκανδαλώδης συγκάλυψη σχετικά με μυστηριώδη ευρήματα για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα και ανεξήγητα φαινόμενα (UFO ή UAP) με στόχος να παραμείνουν στο σκοτάδι τόσο οι πολίτες των ΗΠΑ, όσο και οι Αμερικανοί νομοθέτες, η NASA αποφάσισε να ρίξει φως στην υπόθεση.

Την Πέμπτη 13/09, στις 17:00, η NASA θα αποκαλύψει τις πληροφορίες που έχει στην κατοχή της για την ύπαρξη ή όχι εξωγήινων.

Σύμφωνα με το space.com, η ανεξάρτητη ομάδα μελέτης UFO της NASA είναι έτοιμη να μοιραστεί τα ευρήματά της. Η NASA ανέθεσε σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων το 2022 να εξετάσει δεδομένα που σχετίζονται με τα μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα (UAP), έναν νέο όρο για τα UFO που περιλαμβάνει πλέον ανώμαλα αντικείμενα ή άλλα γεγονότα στον ουρανό ή στο διάστημα που δεν μπορούν να αναγνωριστούν άμεσα.

Σήμερα, η ομάδα πρόκειται να δημοσιεύσει την πρώτη της έκθεση, η οποία θα προσφέρει προτάσεις στη NASA σχετικά με τον τρόπο καλύτερης συλλογής και ανάλυσης δεδομένων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξήγηση της φύσης και της προέλευσης των UAP. Η υπηρεσία σπεύδει να σημειώσει ότι η έκθεση «δεν αποτελεί αξιολόγηση προηγούμενων μη αναγνωρίσιμων παρατηρήσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση της NASA εδώ: