Βλέποντας την παράσταση αναρωτιόμουν πόσοι τόνοι άγριας τριανταφυλλιάς θα χρειαζόταν, για να ιαθούν οι πληγές των ηρώων από τα τρυπήματα των αγκαθένιων συναισθημάτων τους. Παρόμοιες σκέψεις πρέπει να έκαναν επίσης και οι ελάχιστοι θεατές που προσπαθούσαν να το διασκεδάσουν, να περάσει η ώρα και να πάνε σπίτι τους. «Τα άγρια τριαντάφυλλα» δυστυχώς δεν είχαν καμία ευωδιά, κάποια ομορφιά ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Το κείμενο με ατέλειες, αδυναμίες και γεμάτο υπερβολή αναπαραστάθηκε με υπερβάλλοντα ζήλο από τους ηθοποιούς, που εγκλωβισμένοι στην σκηνοθετική οπτική, δεν κατάφεραν να σώσουν την παράσταση που έπασχε από πολλά.

Το έργο είναι κοινωνικό, κι αναφέρεται σε μια προβληματική οικογένεια, όπου ένα αταίριαστο ζευγάρι αδυνατεί να τα βρει με τον ενήλικα γιο τους. Ο νέος, φύση καλλιτεχνική, χλευάζεται από τον αγροίκο του πατέρα γιατί θέλει να γίνει ηθοποιός. Όταν η μητέρα του συγκατατίθεται στην απόφασή του αυτή, ξεσπούν στο σπίτι βίαιες καταστάσεις, με απρόσμενες εξελίξεις. Το σκοτεινό παρελθόν των γονιών και η περιθωριακή συμπεριφορά του πατέρα, θα συντρίψουν τον νέο που θα αναζητήσει την λησμονιά στις ουσίες. Τι άλλο θα προκύψει στη ζωή του και πως θα το διαχειριστεί η αγάπη μπορείτε να το δείτε στη σκηνή του θεάτρου.

Το κείμενο, με λόγο κοφτερό που πληγώνει, νομίζω ήθελε ένα ανέβασμα με ποιο ήπιες κινήσεις, εκφράσεις και σωματικότητα. Εδώ το δράμα γίνεται τραγωδία μέσα από τις βίαιες σκηνές και την υπερβολική εκφορά του λόγου, που σβήνει τους χαρακτήρες των ηρώων. Περισσότερη στρωτή ήταν η ερμηνεία του Σωκράτη Υδραίου στο ρόλο του γιου.

Στα καλά της παράστασης ήταν η όμορφη μουσική της Sammy Elgazar. Συμπαθής μάνα η Πηνελόπη Πίκουλα, απεχθής ως σκηνικός τύπος ο Κώστας Λαβδιώτης δεν σου δίνει ούτε μια συμπαθή στιγμή, για να απεύχεσαι το τέλος του. Η Ιωάννα Πίκουλα ως ελληνίδα πόρνη παίζει τελείως άνευρα, μη μπορώντας έτσι να διατηρηθεί μια ισορροπία. Όπως και να ‘χει η παράσταση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Πληροφορίες παράστασης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαβδιώτης

Σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής

Μουσική-ενορχήστρωση: Samy Eigazar

Κοστούμια: Γαβριέλλα Τίτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μενδρινού

Φωτογραφίες: Samy Elgazar

Παίζουν: Κώστας Λαβδιώτης, Πηνελόπη Πίκουλα, Σωκράτης Υδραίος, Ιωάννα Πίκουλα

Κάθε Τετάρτη στις 7μ.μ.

Διάρκεια: 90λεπτά

Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3 Κεραμεικός- Γκάζι

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Φοιτητικά και ανέργων: 5 ευρώ

Το έργο είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών.